La UGT s’adhereix a la manifestació feminista del 16 de maig per denunciar les rebaixes del Pacte d’Estat contra la violència masclista

La UGT de Catalunya se suma a la manifestació convocada per les organitzacions feministes el proper 16 de maig (19 hores, Plaça Universitat) contra les violències masclistes, sota el lema ‘No a les rebaixes del Pacte d’Estat contra la violència masclista. Tot el pressupost, ja!’.

La nostra organització se suma a aquesta mobilització pels següents motius:

  • Per l’incompliment del Pacte d’estat contra la violència de gènere i de les seves 213 mesures a causa de la retallada dels  pressupostos. Sense la totalitat dels 200 milions previstos inicialment és impossible complir els objectius.
  • A part dels 80 milions que el Govern es compromet a dedicar al Pacte d’estat, manquen 20 milions per desplegar les mesures d’atenció jurídica, psicològica i social de proximitat per part dels 8000 ajuntaments, i 100 milions per implementar mesures de prevenció educativa i sanitària per part de les comunitats autònomes.

Des de la UGT considerem que les violències masclistes són l’expressió més devastadora de les desigualtats estructurals: discriminació laboral, econòmica, desprotecció social, feminització de la pobresa… No permetrem que els drets del 51% de la població siguin menyspreats. Sense pressupost no hi ha polítiques per eradicar les violències masclistes!

En aquest enllaç trobareu el manifest conjunt de la UGT de Catalunya i CCOO de Catalunya.

Comments are closed.